J&B Collective established in 2015

By Jacob van der Zwan and Bert Frings

www.jandb.art



Solo Exhibitions J&B


2022    Kunstruimte KUUB, Street Treets, Utrecht

2020    EENWERK, The Divided State of America, Amsterdam

2020    Pennings Foundation, Work in Progress, Eindhoven

2018    Nieuw Dakota, De Staat van de Straat, Amsterdam

2018    Witteveen Visual Art Centre, Question mark, Amsterdam

2017    Walgenbach, Trash, Rotterdam

2016    This Art Fair, Amsterdam, Art Fair 

2016    TETEM, Special Treats Street Special, Enschede

2016    Zerp Gallery, Special Treats Street Special, Rotterdam

2016    EI Contemporary Art Space, Barcelona, ES



Group Exhibitions J&B


2022    tegenboschvanvreden gallery, 010+010=020 Street Special, Amsterdam

2022    Huis van de Fotografie, Layered Realities, Rotterdam

2022    Mesh, Outside Looking In, Rotterdam

2021    Eye Love You Art Space, Body non Body, Rotterdam

2021    Fake Me Hard, AVL Mundo, Rotterdam,

            Curator Ine Gevers

2019    Art on Paper, Westergasfabriek, Amsterdam

2019    BIG ART, Hembrug, Amsterdam

2019    DordtYart, Verschijnen / Verdwijnen, Dordrecht

2019    Exchange, Viewmaster-Projects, public space, Den Haag, 

            Eindhoven, Hoensbroek, Maastricht, Rotterdam

2018    BIG ART, Bijlmerbajes, Amsterdam

2018    Route du Nord, Rotterdam

2018    Park, Tilburg, Nothing But Good II

2018    Zerp Gallery, Salon d’Hiver, Rotterdam

2017    We Like Art, Amsterdam

2017    Bureau voor Kunst | PHK18, Seoul The Exchange, Rotterdam

2017    Garage Rotterdam, Nora, Rotterdam, 

            Curator Sjoerd Kloosterhuis 

2017    Arte Concordia, Mo(nu)ment, Rotterdam, Curator Karin Arink

2017    Neck of the Woods, Mesh by the Maas, Rotterdam

2017    Art Rotterdam, Main Section, Zerp Gallery, Rotterdam 

2016    Galleria Spazioersetti, Hear Rooms, Udine, IT

2016    Amsterdam Drawing, Zerp Gallery, Amsterdam

2016    TENT, Rotterdam, Optic Mountaineering, 

            Curator Annina Zimmermann

2016    Zerp Gallery, Salon du Printemps, Rotterdam

2015    Arte Concordia, Avenue Concordia, Rotterdam, 

            Curator Olphaert den Otter

2015    Zerp Galerie, Eternal Lines, Rotterdam

2015    Art in Witte de With, Industrial Lounge, Rotterdam

2015    No Walls Expo, Rotterdam

                                                  



Selected Bibliography


2022    Edo Dijksterhuis, J&B - Special Treats Street Special, Waanders Uitgevers 

2021    Rutger Pontzen, Fake Me Hard is gemaakt voor de sterke maag, Volkskrant, 13-07-2021  

2021    Kees Keijer, Expositie op het snijvlak van kunst en technologie laat zien hoe 

            we ons moeten verhouden tot kunstmatige intelligentie, Het Parool, 5-7-2021

2021    Thomas van Huut, Vooral jonge kunst bloeit overal in de stad tijdens Art Rotterdam, 

            NRC, 1-7-2021                                                               

2020    Jedithja de Groot, Beeldrijm, Het Parool, 30-10-2020

2020    Edo Dijksterhuis, Portret van een natie in nood, Het Parool, 16-10-2020

2019    Thomas van Huut, Piepschuimen ruimtesonde en sissende symfonie maken boeiend slot voor DordtYart,

            NRC Handelsblad, 28-04-2019

2019    Jeroen Bosch, Verschijnen, verdwijnen@DordtYart, Trendbeheer, 24-04-2019

2019    Linda Köke, Aan al het goede komt een einde, Metropolis M, 20-04-2019

2019    Jannelie Bras, Laatste seizoen DordtYart, AD, 18-04-2019

2018    Edo Dijksterhuis, Humor en een snufje agressie, Het Parool, 12-05-2018

2018    Maarten Buser, J&B: Noord, de Staat van de Straat, Gonzo Circus 145, mei juni 2018

2018    We Like Art, Kunstenaarsduo J&B reageert op de straattaal van Amsterdam Noord

2017    RTV Rijnmond, Moois on the exhibition Nora, 25-10-2017

2017    Liza Prins, Garage Rotterdam en Tent: Het doorbreken van de gender dichotomie, Metropolis M, 23-10-2017

2017    Henri Wijenbergh, De gender- neutrale video in de Garage, JEGENS & TEVENS, 12-10-2017

2017    Sietske Roorda, Glittergordijnen en guillotines in tentoonstelling Nora, Vileine, 16-09-2017

2017    Garage Rotterdam, Nora, Rotterdam, Curator: Sjoerd Kloosterhuis, (exh. cat.)

2017    Kees Koomen, chmkoome’s blog, Jacob: Alone with my Thoughts bij Zic Zerp

2017    Art Rotterdam, Rotterdam (exh. cat.)

2017    Maarten Buser, Interview Kunstcollectief J&B, Gonzo Circus, Nummer 137

2016    J&B@TETEM, Trendbeheer, 27-09-2017

2016    Jeroen Bosch, Optic Mountaineering@TENT Rotterdam, Trendbeheer, 14-09-2017

2016    Special Treats Street Special, text by Annina Zimmermann, (exh. cat.)

2016    Kees Koomen, chmkoome’s blog This Art Fair, politiek met subtiele accenten, 27-12-2016